Kia Ora!
10 okt. 2009
vanuit
Kia ora lieve allemaal!
Gister ben ik aangekomen in Nieuw Zeeland!
Ik heb een goede maar best vermoeiende reis gehad, maar ik ben wel blij dat ik met een groep ben gegaan. Iedereen van de groep moest best nog even wennen aan het idee dat we zo lang weggaan en dan is het wel fijn dat je met mensen bent die hetzelfde meemaken. Er zitten wel maar weinig echte reizigers in de groep. De meerderheid had na 1 dag al dikke heimwee en zat al na te denken over hoe ze naar huis zouden gaan. Ook gaat de meerderheid op reis om alleen te feesten. Er zitten gelukkig nog 2 jongens en 1 meisje bij die hier wel komen voor de mooie natuur en die ook echt zin hebben in het avontuur. Met hen ga ik dan ook het meeste om.
Ik ging dus eerst naar Singapore, waar het 30 graden was! Dit was een heel moderne en superschone stad. Niet echt een stad voor mij, maar wel leuk om het even te ervaren. We hadden daar een sightseeing tour waarbij we onder andere een grote tuin, een chinese tempel en een indische wijk bezochten. Vooral de indische wijk vond ik supertof! Het was er helemaal versierd voor Diwali (feest van het licht) en er waren allemaal marktkraampjes waar ze bindi's en sari's enzo verkochten. Het was er heel kleurrijk en gezellig. Toen hadden we een overnachting in een superluxe hotel, wat wel even lekker was na de lange vlucht en de sightseeing.
Daarna aangekomen in Sydney. We kwamen om 11 uur 's avonds aan, dus ik heb niet echt wat van de stad gezien. De volgende dag ging het vliegtuig alweer om 3 uur 's middags naar Auckland, maar ik en een paar andere mensen hadden besloten om even extra vroeg op te staan om toch wat van de stad te kunnen zien. We zijn, heel touristisch maar goed, naar de opera house geweest. Als je in Sydney bent, moet je die toch even zien. Van een afstandje was die eigenlijk niets aan, maar van dichtbij was het toch best een mooi gebouw die helemaal gemaakt is van witte en gele tegeltjes.
Toen de reis naar Auckland. We hadden erge vertraging dus we kwamen nu ook weer pas om 11 uur aan. Het ontvangst was wel leuk! We werden van het vliegveld opgehaald door een alternatieve kerel in een minibus die eigenlijk helemaal niet wist wat we gingen doen in Nieuw Zeeland, dus in plaats van dingen te vertellen over ons programma zette hij keihard rage against the machine aan =P.
Vandaag ben ik met de 2 jongens wezen wandelen door de stad. We kwamen plots bij een klein festivalletje waar Diwali ook werd gevierd! Er was een indisch marktje bij en er waren ook indische optredens te bekijken. Morgen is het ook nog en dan is er ook vuurwerk, daar gaan we dus ook even heen!
Morgen is het plan om een coast to coast walk te doen, waar ik erg zin in heb.
Ik ga zo proberen om ook wat foto's te plaatsen, dus hopelijk gaat dat lukken!
Dikke dikke kus!
Rosa
Edit: Oke, het foto's plaatsen is gelukt, maar het zit heel raar en klein in een soort fotoalbumpje. Als iemand een foto normaal wilt hebben, stuur me dan gewoon een mailtje en dan mail ik het!
Gister ben ik aangekomen in Nieuw Zeeland!
Morgen is het plan om een coast to coast walk te doen, waar ik erg zin in heb.
Ik ga zo proberen om ook wat foto's te plaatsen, dus hopelijk gaat dat lukken!
Dikke dikke kus!
Rosa